Erillisasunnot

ERILLISASUNNOT

SISÄÄNKIRJAUTUMINEN OSOITTEESSA JOKIKATU 26 KLO 13-16 VÄLILLÄ TAI SOPIMUKSEN MUKAAN.

ULOSKIRJAUTUMINEN KLO 12

HUOM! Liikkuvasta vastaanotosta johtuen meille on erityisen tärkeää tietää mihin aikaan saavutte. Ilmoitathan tiedon meille etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla.

PAAKARINTUPA (Jokikatu 16)

Oletko unelmoinut yöpyväsi satumaisen Porvoon idyllisellä sisäpihalla, joen tuntumassa? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus! Vuokraamme Paakarintupaa kesäkausina (touko-syyskuu) sekä koko joulukuun.

Tämä neljän hengen remontoitu n. 65m² Paakarintupa sijaitsee viihtyisällä ja idyllisellä sisäpihalla aivan Porvoonjoen tuntumassa.

Alakerrassa on täysin varusteltu avokeittiö, jossa voi itse valmistaa aamiaista, illallista ym., oleskelutila, wc/suihku ja yläkerrassa iso avara tila, jossa on parivuode, 2x80cm sängyt sekä pinnasänky. Paakarintuvassa on myös pieni ranskalainen parveke sekä laituri, joka on omiaan ohi lipuvien veneiden ihasteluun. Lemmikit sallittu.
Hintaan sisältyy vuodevaatteet, pyyhkeet, ilmainen WiFi, netti-TV sekä loppusiivous.

HINTA: 190€/YÖ (2HLÖ) 210€/YÖ (3-4 HLÖ) (SIS. ALV 10%)+aamiainen 10€/hlö

PAAKARINTUVAN HISTORIAA

Porvoo perustettiin jo 1300-luvulla ja niiltä ajoilta aina 1800-luvun alkuun asti Porvoo oli tärkeä

satamakaupunki, jolla oli Ruotsin kuninkaan (Suomi oli silloin osaa Ruotsia) myöntämät

tapulikaupunkioikeudet ja näiden oikeuksien nojalla Porvoo sai harjoittaa vientiä ja tuontia. Tästä syystä jokirannassa on

keskiajalta lähtien ollut pitkä rivi satamavarastoina toimivia ranta-aittoja. 1760 Porvoon paloksi kutsuttu tulipalo tuhosi melkein kaikki silloisen kaupungin talot, mukaan lukien ranta-aitat. Vienti- ja tuontikaupasta riippuvaiset kauppiaat aloittivat kuitenkin kaupungin jälleen-rakentamisen heti sen jälkeen. Tämän tontin kadun viereinen päärakennus rakennettin v. 1762-65.

Muut rakennukset, myös tämä, rakennettiin hiljalleen sen jälkeen. Tämä nykyinen ranta-aitta rakennettiin v. 1810.

Sen alkuperäinen käyttötarkoitus oli toimia satamavarastona mutta Suomen liityttyä v. 1809 Venäjään, Porvoo menetti tapulioikeudet ja satamatoiminta hiljeni. Siksi rakennus muutettiin v. 1850 maalitehtaaksi ja siihen muurattiin useita tulipesiä ja muuripatoja. Mutta v. 1900 koko kiinteistö sai uuden omistajan, joka lopetti ranta-aitassa toimivan maalitehtaan ja rakensi tilalle yleisösaunan sekä yhdistetyn asunnon/leipomon. Sauna palveli kaupunkilaisia aina v. 1962 saakka. Asunnossa asui ainakin ensimmäiset 30 vuotta leipurina toimiva nainen, joka samalla hoiti saunan ja

pesuvesien lämmitykset. Vuodesta 1980 Paakarin tuvaksi kutsuttu asunto/leipomo on ollut kokonaan käyttämättömänä, kunnes se tänä vuonna otettiin uudestaan käyttöön lomahuoneistona.

FLODMANS (JOKIKATU 16)


Viehättävällä sisäpihalla noin 50 neliöinen valoisa huoneisto nimeltään Flodmans. Huoneistossa eteinen, iso keittiö ruokailutilalla, viihtyisä makuu-/olohuone, (1xparivuode + 1 lastensänky + pinnasänky) sekä oma wc/suihku. Yhteinen piha sekä laituri Paakarintuvan majoittujien kanssa. Aamiaisen voi tehdä itse tai tulla valmiiksi katettuun buffe aamiaiselle osoitteeseen Jokikatu 26.
Hintaan sisältyy vuodevaatteet, pyyhkeet, ilmainen WiFi, netti-TV sekä loppusiivous.

HINTA: 160€/YÖ LAPSET 10€ (ALV 10 %) + AAMIAINEN 10€/HLÖ (ALV 14 %) 

FLODMANSSIN HISTORIAA

Rudolf Flodman syntyi Pietarissa vuonna 1867 mutta muutti jo pikkupoikana Porvooseen. Täällä hän varttui isoäitinsä luona köyhissä oloissa. Hänen koulunkäyntinsä rajoittui siksi sen ajan kansakoulun tarjoamalle opetukselle. Hän oli kuitenkin kunnianhimoinen ja aikuisena hänestä tuli menestyksekäs rautakauppias, yksi Suomen ensimmäisistä.

Flodmanin rautakauppiasura alkoi vuonna 1890 Oterdahls Jernkram- och Byggnadsmaterialiehandel-liikkeen kirjanpitäjänä Helsingissä mutta jo parin vuoden päästä hän siirtyi rautakauppa KH Renlundin palvelukseen, jossa hän toimi ostajana ja toimitusvastaavana. Renlundin rautakauppa oli siihen aikaan Suomen ainoa ”oikea” rautakauppa ja siitä tulikin Flodmanin tärkein opinahjo. Vuonna 1895 Flodman lähti kolmen kuukauden opintomatkalla Englantiin, aikomuksena oppia toimialan kehityksestä ja solmia uusia liikeyhteyksiä.

Melkein heti Englannin matkan jälkeen Flodman irtisanoutui ja perusti oman liikkeensä Porvooseen, Rudolf Flodman, Agenturer och Jernhandel, joka harjoitti sekä tuontia ja vientiä että tukku- ja vähittäiskauppaa.

Jo ennen ensimmäistä maailmansotaa Flodmanista tuli varakas liikemies, joka hankki itselleen useita kiinteistöjä Porvoosta. Jokikatu 16, ts. tämä talo, oli niistä yksi. Hän osti talon vuonna 1899 ja aloitti heti suurehkot muutostyöt; talon suuret huoneistot jaettiin useimpiin pieniin, vuokra-asuntoihin ja rantamakasiiniin, jossa aikaisemmin toimi värjäämö, tehtiin nyt yleinen sauna ja pesutupa sekä paakarintupa ja asunto. Kuriositeettina voidaan mainita, että rantamakasiinin muutostöissä käytettiin raudoitettua betonia ensimmäisen kerran Porvoossa.

Flodman avioitui vasta 1920-luvulla mutta ehti kuitenkin saada kaksi lasta, Ralph ja Helena, ennen kuin hän kuoli 1931. Ralph kulki isänsä jalanjälkiä ja hänestäkin tuli rautakauppias. Hän kuitenkin hiljalleen lakkautti tuonti- ja vienti- sekä tukkukauppatoiminnot ja kun hän ikääntyi, myös rautakauppatoiminta hiljeni. 1980-luvulla Flodmanin rautakauppa siirtyi tähän taloon, jossa se toimi Ralphin kuolemaan asti 1992. Sinä aikana, kun liike toimi talossa, Ralph myös asui tässä ainakin ajoittain, tarkemmin sanottuna juuri tässä asunnossa.

RAATIHUONEEN ATELJE´, VÄLIKATU 10 

Varattavissa ajalle 14.6-18.8.2024! Huoneistossa voi majoittua max 2hlö.

HINTA 175€/YÖ (2hlö sis alv 10%) + aamiainen 10€/hlö

Mahtavalla paikalla ihastuttava n. 65 neliöinen huoneisto, josta näkymät kauniille Raatihuoneen torille. Tässä huoneistossa asuu Liisa&Hota koira, tämän kesän he viettävät mökillä ja antavat huoneistonsa majoituskäyttöön. Liisa on käynyt kuvataitelijan koulua ja maalaa innokkasti vapaa-ajallaan. Osa hänen tauluista ovat huoneistossa esillä ja myös ostettavissa. Liisa on myös osallistunut moneen näyttelyyn ja tällä hetkellä lisää lumouksia on esillä taidegalleria Colmiossa torin toisella puolella (os. Jokikatu 20,Porvoo) Huoneistossa on keittiö,olohuone, makuuhuone,wc/suihku sekä ihastuttava oma pieni terassi pihan puolella, ilta-auringon suuntaan. Terrassilta näkymät Porvoon joelle ja olohuoneesta voi ihastella vanhaa toria miten se hiljenee yöksi.

Huoneiston ainutlaatuinen sisustus ja taideteokset luovat yöpymiseen uniikin tunnelman.

TÄHTITUPA, Jokikatu 8 

Varattavissa ajalle 1.5-18.6.2024 & 2.7-18.7.2024

Hinta: 190€/yö (2hlö)+ aamiainen 10€/hlö

Tähtitupa sijaitsee viehättävällä sisäpihalla keskeisellä paikalla Porvoon vanhassa kaupungissa. Tämä suloinen vaaleanpunainen talo on kuin suoraan sadusta.

Tähtituvassa joenvarrella on valoisa moderni keittiö kaikkine kodinkoneineen sekä ruokailuryhmä. Keittiöstä löytyy myös pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Huoneistossa on erillinen makuuhuone parisängyllä, vaatekaappi, TV, 2 x wc sekä suihku. Lemmikit ei sallittu.

Sisäpihalla ihana ja tunnelmallinen ravintola Ranta-Aitta.

HUONEISTO VARATTAVISSA VAIN KESÄISIN.

M/S FREDRIKA LAIVAMAJOITUS

Varattavissa 2024 kesäkuu vko 25 -> elokuun loppuun.

Hinta on 160€ (sis alv 10%) + aamiainen 10€/henkilö.

Koe uskomaton elämys ja yövy laivamajoituksessa satumaisen Porvoonjoen varrella. Laivalta on upeat näkymät suoraan Porvoon Tuomiokirkolle ja ranta-aitoille, jotka ovat Porvoon kuvatuin kohde.

M/S Fredrikan ylähytissä on parisänky, Ai kamiina, sohvanurkkaus. Ainutlaatuinen laivamajoitus on sopiva 2 henkilölle. Alakerrassa on lämminhenkinen olohuone, jossa iso sohva ja pöytä sekä wc. Huom! Suihkua ei ole mutta vieraat saavat käyttää Ida-Marian Jokikatu 49 suihkutiloja ja saunaa. 

Muut varattavat kohteet:

Ranta-aitat