Erillisasunnot

 

ERILLISASUNNOT

Paakarintupa, Tähtitupa, Galleria Kolmio sekä Wanhan rautatieaseman Asemapäälikön huoneisto.

Huomio! Erillisasuntojen varauksissa on erityisen tärkeää ilmoittaa mikäli saavut klo 16.00 jälkeen. Ilmoitathan tiedon puhelimitse tai sähköpostilla.

PAAKARINTUPA (Jokikatu 16)

Oletko unelmoinut yöpyväsi satumaisen Porvoon idyllisellä sisäpihalla, joen tuntumassa? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus! Vuokraamme Paakarintupaa kesäkausina (touko-syyskuu) sekä koko joulukuun.

Tämä neljän hengen remontoitu n. 65m² Paakarintupa sijaitsee viihtyisällä ja idyllisellä sisäpihalla aivan Porvoonjoen tuntumassa.

Alakerrassa on täysin varusteltu avokeittiö, jossa voi itse valmistaa aamiaista, illallista ym., oleskelutila, wc/suihku ja yläkerrassa iso avara tila, jossa on parivuode, 2x80cm sängyt sekä pinnasänky. Paakarintuvassa on myös pieni ranskalainen parveke sekä laituri, joka on omiaan ohi lipuvien veneiden ihasteluun. Lemmikit sallittu. 

Hinta: 175€/yö (2hlö) 195€/yö (3-4 hlö) (sis. Alv 10%) Aamiainen 5€/hlö

Hintaan sisältyy vuodevaatteet, pyyhkeet, ilmainen WiFi, netti-TV sekä loppusiivous. Aamiainen ei sisälly erillisasuntojen hintoihin, jos kuitenkin haluat nauttia valmiista aamiaisesta, varaa se sisäänkirjautumisen yhteydessä hintaan 5€/hlö (sis. Alv 14%).  

Paakarintuvan lyhyt historiikki
 
Porvoo perustettiin jo 1300-luvulla ja niiltä ajoilta aina 1800-luvun alkuun asti Porvoo oli tärkeä
 
satamakaupunki, jolla oli Ruotsin kuninkaan (Suomi oli silloin osaa Ruotsia) myöntämät
 
tapulikaupunkioikeudet ja näiden oikeuksien nojalla Porvoo sai harjoittaa vientiä ja tuontia. Tästä syystä jokirannassa on
 
keskiajalta lähtien ollut pitkä rivi satamavarastoina toimivia ranta-aittoja.
 
1760 Porvoon paloksi kutsuttu tulipalo tuhosi melkein kaikki silloisen kaupungin talot, mukaan lukien
 
ranta-aitat. Vienti- ja tuontikaupasta riippuvaiset kauppiaat aloittivat kuitenkin kaupungin jälleen-
 
rakentamisen heti sen jälkeen. Tämän tontin kadun viereinen päärakennus rakennettin v. 1762-65.
 
Muut rakennukset, myös tämä, rakennettiin hiljalleen sen jälkeen. Tämä nykyinen ranta-aitta
 
rakennettiin v. 1810.
 
Sen alkuperäinen käyttötarkoitus oli toimia satamavarastona mutta Suomen liityttyä v. 1809
 
Venäjään, Porvoo menetti tapulioikeudet ja satamatoiminta hiljeni. Siksi rakennus muutettiin v. 1850
 
maalitehtaaksi ja siihen muurattiin useita tulipesiä ja muuripatoja. Mutta v. 1900 koko kiinteistö sai
 
uuden omistajan, joka lopetti ranta-aitassa toimivan maalitehtaan ja rakensi tilalle yleisösaunan
 
sekä yhdistetyn asunnon/leipomon. Sauna palveli kaupunkilaisia aina v. 1962 saakka. Asunnossa
 
asui ainakin ensimmäiset 30 vuotta leipurina toimiva nainen, joka samalla hoiti saunan ja
 
pesuvesien lämmitykset. Vuodesta 1980 Paakarin tuvaksi kutsuttu asunto/leipomo on ollut kokonaan
 
käyttämättömänä, kunnes se tänä vuonna otettiin uudestaan käyttöön lomahuoneistona.
 

FLODMANS (Jokikatu 16)

Tulossa 1.5.2021 alkaen

Viehättävällä sisäpihalla noin 50 neliöinen valoisa huoneisto nimeltään Flodmans. Huoneistossa eteinen, iso keittiö ruokailutilalla, viihtyisä makuu-/olohuone, (1xparivuode + 1 lastensänky + pinnasänky) sekä oma wc/suihku. Yhteinen piha sekä laituri Paakarintuvan majoittujien kanssa. Aamiaisen voi tehdä itse tai tulla valmiiksi katettuun buffe aamiaiselle päätalolle.

Hinta: 155€/yö lapset 10€ (ALV 10 %) Aamiainen 5€/hlö (ALV 14 %)

Hintaan sisältyy vuodevaatteet, pyyhkeet, ilmainen WiFi, netti-TV sekä loppusiivous. Aamiainen ei sisälly erillisasuntojen hintoihin, jos kuitenkin haluat nauttia valmiista aamiaisesta, varaa se sisäänkirjautumisen yhteydessä hintaan 5€/hlö (sis. Alv 14%).

Flodmanssin historiaa

Rudolf Flodman syntyi Pietarissa vuonna 1867 mutta muutti jo pikkupoikana Porvooseen. Täällä hän varttui isoäitinsä luona köyhissä oloissa. Hänen koulunkäyntinsä rajoittui siksi sen ajan kansakoulun tarjoamalle opetukselle. Hän oli kuitenkin kunnianhimoinen ja aikuisena hänestä tuli menestyksekäs rautakauppias, yksi Suomen ensimmäisistä.

Flodmanin rautakauppiasura alkoi vuonna 1890 Oterdahls Jernkram- och Byggnadsmaterialiehandel-liikkeen kirjanpitäjänä Helsingissä mutta jo parin vuoden päästä hän siirtyi rautakauppa KH Renlundin palvelukseen, jossa hän toimi ostajana ja toimitusvastaavana. Renlundin rautakauppa oli siihen aikaan Suomen ainoa ”oikea” rautakauppa ja siitä tulikin Flodmanin tärkein opinahjo. Vuonna 1895 Flodman lähti kolmen kuukauden opintomatkalla Englantiin, aikomuksena oppia toimialan kehityksestä ja solmia uusia liikeyhteyksiä.

Melkein heti Englannin matkan jälkeen Flodman irtisanoutui ja perusti oman liikkeensä Porvooseen, Rudolf Flodman, Agenturer och Jernhandel, joka harjoitti sekä tuontia ja vientiä että tukku- ja vähittäiskauppaa.

Jo ennen ensimmäistä maailmansotaa Flodmanista tuli varakas liikemies, joka hankki itselleen useita kiinteistöjä Porvoosta. Jokikatu 16, ts. tämä talo, oli niistä yksi. Hän osti talon vuonna 1899 ja aloitti heti suurehkot muutostyöt; talon suuret huoneistot jaettiin useimpiin pieniin, vuokra-asuntoihin ja rantamakasiiniin, jossa aikaisemmin toimi värjäämö, tehtiin nyt yleinen sauna ja pesutupa sekä paakarintupa ja asunto. Kuriositeettina voidaan mainita, että rantamakasiinin muutostöissä käytettiin raudoitettua betonia ensimmäisen kerran Porvoossa.

Flodman avioitui vasta 1920-luvulla mutta ehti kuitenkin saada kaksi lasta, Ralph ja Helena, ennen kuin hän kuoli 1931. Ralph kulki isänsä jalanjälkiä ja hänestäkin tuli rautakauppias. Hän kuitenkin hiljalleen lakkautti tuonti- ja vienti- sekä tukkukauppatoiminnot ja kun hän ikääntyi, myös rautakauppatoiminta hiljeni. 1980-luvulla Flodmanin rautakauppa siirtyi tähän taloon, jossa se toimi Ralphin kuolemaan asti 1992. Sinä aikana, kun liike toimi talossa, Ralph myös asui tässä ainakin ajoittain, tarkemmin sanottuna juuri tässä asunnossa.

TÄHTITUPA (Jokikatu 8)

Tähtitupa sijaitsee viehättävällä sisäpihalla keskeisellä paikalla Porvoon vanhassa kaupungissa. Tämä suloinen vaaleanpunainen talo on kuin suoraan sadusta.

Tähtituvassa joenvarrella on valoisa moderni keittiö kaikkine kodinkoneineen sekä ruokailuryhmä. Keittiöstä löytyy myös pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Huoneistossa on erillinen makuuhuone parisängyllä, vaatekaappi, TV, 2 x wc sekä suihku. Lemmikit ei sallittu.

Sisäpihalla keväällä 2019 avautunut ravintola Ranta-Aitta.

Huoneisto varattavissa vain kesäisin. (touko-syyskuu)

Hinta: 195€/yö (2hlö) + aamiainen 5€/hlö

 

 

B&B Galleria Colmio (Jokikatu 20, sisäpiha)

Ensimmäinen lokakuuta avautuu entisessä Galleria Colmiossa viihtyisä 66 neliön huoneisto majoituskäyttöön. Tässä huoneistossa on kaksi huonetta + tupakeittiö sekä wc ja suihku. Idyllinen sijainti joen varrella ja erinomainen majoitusvaihtoehto vaikka pidemmällekin jaksolle. Colmiossa on parivuode, 90cm lisävuode ja yksi 120cm vuode. Max 5hlö.

Lemmikit on sallittu. Huoneistossa ei ole WiFiä eikä telkkaria, sen sijaan voit nauttia hiljaisuudesta ja aistia Gallerian henkeä.

Hinta 155€/yö (2hlö) + aamiainen 5€/hlö

Lisähenkilö + 15€

Lisää kuvia tulossa.

Asemapäällikön entinen työtila Wanhalla Rautatieasemalla. (Vanha Hämeenlinnantie 5)

Porvoon vanha rautatieasema on yli 100 vuotta vanha ja tämä uusrenesanssityylinen asemarakennus valmistui vuonna 1897. Vuonna 2018 rakennus peruskorjattiin ja muutettiin asuinkäyttöön. Nyt mahdollisuus majoittua tässä ihanassa kaksi ja puolikerroksisessa asunnossa yön taikka kaksi. Asunto on täysin varusteltu pönttöuunia myöten. Kävelyetäisyys Porvoon vanhaan kaupunkiin, jossa ihania pikku putiikkeja,kahviloita,ravintoloita sekä nähtävyyksiä että ulkoilumahdollisuuksia.

   

Mikäli sinua kiinnostaa yöpyä tässä mahtavassa asunossa kohde löytyy Airbnb sivuilla sekä Booking.com.

Muut varattavissa olevat huoneet:

Päätalo

Ranta-aitat