Ida-Marian Juhlatila


B&B Ida-Marialla on idyllinen juhlatila vuokrattavana Porvoon vanhassa kaupungissa aivan joen tuntumassa. Tilassa voi järjestää perhejuhlia, kokouksia, kerhotoimintaa, tykypäiviä, joogaa tai muita kokoontumisia!

Juhlatilaan mahtuu noin 30 henkilöä.

Juhlatilassa ei ole äänentoistolaitteita.

Räätälöimme juhlat mielellämme kanssasi juuri oman toiveesi mukaan. Ota meihin yhteyttä niin tehdään yhdessä juuri sinun juhlastasi ikimuistoinen!

Juhlatilan osoite on Jokikatu 49. Matkaa juhlatilalta on Porvoon kirkolle noin 350m ja Raatihuoneen torille 250m.

Lähimmät ilmaiset parkkipaikat ovat joen toisella puolella. (Google maps, Siltapuisto.)

Puh: +358 45 8512 345 / idamariajuhlatila@gmail.com

Ida-Marian Juhlatila 3D-kuvat:  https://my.matterport.com/show/?m=LxHGnYod2Lp

Juhlatilan historiaa

“Gårdar och gårdsägare i Borgå på 1600-1700 talen” – kirjan mukaan juhlasalin rakennus säästyi vuoden 1760 tulipaloilta. Kirjan mukaan juhlatilan omisti aikoinaan 1700-luvun alkupuolella kauppias Marqvardt Langhaar, joka tunnetaan kaupungin rikkaimpana henkilönä tuohon aikaan.

Rakennus on ollut myös maailman kuulun taidemaalarin Akseli Gallen-Kallelan koti. Gallen-Kallela muutti Porvooseen 1921 valvoakseen Koru-Kalevalan painostöitä WSOY:llä, kertoo museon kokoelmapäällikkö Salla Tiainen.

Kuluneiden 250 vuoden aikana Jokikatu 49 on ollut useiden ihmisten koti, matkustajakoti, ravintola, , konditoria, kahvila ja airbnb-majoitus.

Aikanaan kauppalaivaa käyttäneet merenkulkijat yöpyivät tässä rakennuksessa. Rakennuksessa on ollut myös 1800-luvun lopulla tunnettu Juseliuksen konditoria.

Juhlatilasta löytyy uniikki kattomaalaus, joka pohjautuu Jean Bérainin 1600-luvulla kehittämään ornamentiikkaan. Maalaus on hyvin ainutlaatuinen ja tiettävästi Suomesta ei löydy asuintalosta vastaavanlaista. (Lähde Tauno Tarna, porvoolainen sisustusarkkitehti ja muotoilija)