Ågatan 26

Röda strandbodarnas rum (Ågatan 26)

Ett av de mest kända kulturlandskapen i Finland är de röda strandbodorna som är byggda på 1300-talet. Nu erbjuder Old Town Ida-Maria Bed & Breakfast sina gäster en möjlighet att övernatta i några av dess idylliska strandbodorna. Idag används de flesta röda strandbodorna som restauranger, butiker, lager eller som hantverksverkstäder, och endast ett av alla nio strandbodor används som bostad. Ida-Marias två bodor består av två fastigheter i varav den ena infann separat båt-o saltmagasin på1780-talet. I lägenheten fungerade under åren 1790-1840 garnfärgning och färgares bostäder.

Rum nr.5: 2 personers rum vid gatunivå där det finns en öppen tacka, parsäng, skrivbord,fotölj och TV.  Vid gatunivån finns en toalett/dusch och i övre våningen en skild toalett.

Pris: 145€/natt. (MOMS 10%)

Rum nr.6: 4 personers rum med utsikt till Ågatan. En parsäng, två extra bäddar,en babysäng,en liten lekhörna för barn,fotölj och TV. Delad toalett med rum nr 7. I nedre våningen finns en toalett/dusch.

Pris: 155€/natt ( 2 pers.) + 15€ extra vuxen (MOMS 10%)

Rum nr.7: 4 personers rum med utsikt över Borgå å. En parsäng, två extra bäddar,fotölj,TV. Delad toalett med rum nr 6 och i nedre våningen finns toalett/dusch.

Pris: 155€/natt (2 pers.) + 15€ extra vuxen (MOMS 10%)

Enrumslägenhet: 

En mysig liten enrummare med tacka, en parsäng, bäddsoffa, ett minikök och egen toalett. Delad dusch/bastu med ett trevligt avsvalkningsrum med utsikt mot Borgå Å.

Pris: 165€/natt (2 pers.) + 15€/pers ( MOMS 10%)

Alla rum har tillgång till bastun som finner sig i den högra sidan av bodarna. Från bastun kommer man direkt till ett trevligt avsvalkningsrum och på sommaren kan man gå ner till bryggan för att simma.

Bastu 10 €/h(24%moms)

M/S Fredrika

Annorlunda hotelövernattning på M/S Fredrika båten. På övre däcket finns ett romantiskt rum med parsäng, soffa, eldstad och på nedre däcket finns ett vardagsrum,kök och  toalett. Båten har inte dusch men gästerna får använda Ida- Marias dusch/bastu vid Ågatans strandboda eller bastun vid Ågatan 49. På kvällen kan man sitta på bakdäcket och beundra Borgås gamla stad från andra sidan ån, utsikterna är som en tavla.

Pris: 190/€ (2 pers.)